Overslaan en naar de inhoud gaan

milieuvriendelijke app

druk op de weg

Deze week zijn we met het ontwikkelteam bezig geweest met de eerste sprint voor een nieuwe app. Voor een grote gemeente in Nederland zijn we begonnen met een mobiele app waarmee de bewoners van die stad kunnen aangeven hoe ze normaal van hun woning naar hun werk reizen. Als bewoners op hun normale route drukke locaties passeren, kunnen ze punten verdienen door alternatieve routes te kiezen voor hun dagelijkse woon/werk-verkeer. Met de verzamelde punten kunnen ze vervolgens leuke producten bestellen.

Sprint 1

Voor dit project hebben we in onze eerste sprint gefocussed op de "bare essentials". Mensen kunnen zich in de app registreren en aangeven wat hun normale woon/werk-route is en vervolgens kunnen ze tijdens elke spits aangeven dat ze de normale route gemeden hebben door simpelweg de start-knop te gebruiker wanneer ze van huis vertrekken en de stop-knop in te drukken als ze op de plek van bestemming zijn.

Apps met cordova

Voor de frontend (de android en ios-apps) hebben we gekozen voor een combinatie van angular2 en cordova. Het betreft dus geen native app, maar een web-applicatie die we hebben gemaakt in angular2 en die we door middel van cordova kunnen omzetten naar een app voor zowel android als ios. Voordeel van deze werkwijze is dat we meerdere platforms tegelijk kunnen ondersteunen en snel en goedkoop voor meerdere platforms kunnen ontwikkelen.

Server met symfony

De API (de server) hebben we gemaakt in symfony3. Alle gegevens die worden verzameld in de app worden direct doorgestuurd naar de server en de server berekent of bewoners punten verdienen door te bepalen of ze op hun route zogenaamde drukte-corridors hebben vermeden. Voor het bepalen van de routes maken we gebruik van de Google directions-API en voor het of de route bepaalde corridors passeert, hebben we zelf een berekening geschreven.

Continuous integration

Uiteraard gebruiken we bij dit project (net als al onze andere projecten) onze build-server om te controleren of al onze geautomatiseerde tests nog slagen en controleren we de code op kwaliteit en mogelijk bugs met scrutinizer.

Meer informatie

Wil je zien hoe de app er nu uit ziet en wat we er nog aan gaan toevoegen voordat hij in de stores komt? Mail (info@wecode.nl) of bel (088-0261000) ons even, we laten graag zien waar we mee bezig zijn!

TAGS