Overslaan en naar de inhoud gaan

iBASX: hoe druk is het in mijn pand?

ibasx

Onze klant iBASX kreeg van een potentiële klant de vraag om te tellen hoeveel mensen het pand van de klant betreden en ook weer verlaten. Op basis van die gegevens kan de klant namelijk bepalen of er voldoende in- en uitgangen zijn of dat er wellicht ingangen gesloten kunnen worden. Normaal gesproken zou je dat gemakkelijk kunnen tellen met zo'n ouderwetse hand-teller, maar in dit specifieke geval wil de klant ook weten wat voor type bezoekers er binnen komen. Zo willen ze onderscheid kunnen maken tussen "normale" bezoekers, leveranciers, mensen met een handicap, etc. 

ibasx people counterNaar aanleiding van dit vraagstuk zijn we bij we::code aan de slag gegaan met een proof-of-concept. Een app waarmee gemakkelijk bijgehouden kan worden hoeveel bezoekers het pand betreden en verlaten. In de app wordt elke actie bijgehouden en kan alle data later worden geëxporteerd. Op die manier kan je dus niet alleen zien hoeveel bezoekers een ingang hebben gepasseerd, maar ook welk type bezoekers het betreft en kunnen zelfs de piekmomenten inzichtelijk gemaakt worden. 

We hebben deze app in eerste instantie ontwikkeld voor Android en zullen op basis van de eerste test-resultaten bepalen welke nieuwe features worden toegevoegd en of de app ook geschikt gemaakt wordt voor iOS.

Als je de app een keer wilt bekijken dan ben je altijd welkom om een keer een kop koffie te komen drinken. De app is namelijk nog niet via de app-store te installeren omdat we de app momenteel in een zogenaamde closed-beta aanbieden aan een selecte groep test-gebruikers.

Bezoek ook de website van ibasx als je meer wilt weten over hoe je meer inzicht krijgt in gebruik van je kantoorpand. Het plaftorm dat iBASX daarvoor aanbiedt hebben we bij we::code ontwikkeld!

TAGS