Overslaan en naar de inhoud gaan

Gamen is ook werken!

wecode the game

Stel: Je rijdt met een auto op de snelweg en je moet op tijd komen voor een sollicitatie-gesprek. Aan jou als php-programmeur de taak om een stuk code te schrijven waarmee je de auto op tijd laat aankomen terwijl je je overal houdt aan de snelheid.

game-viewDat is het eerste scenario van "we::code the game". Onze programmeer-game bestaat uit 4 scenario's die steeds moeilijker worden, waarbij scenario 4 voornamelijk is weggelegd voor de ervaren developers. Door code te schrijven en aan te passen, kan je zorgen dat alle scenario's succesvol worden afgerond. Op de achtergrond wordt de code die wordt ingevoerd gecontroleerd en geanalyseerd zodat we deze kunnen vergelijken met de code van andere developers en een score kunnen meegeven. Op die manier zien we snel of een developer zich aan de conventies houdt en of er slordig of netjes geprogrammeerd is. 

Omdat gamen leuk moet zijn, hebben we gebruik gemaakt van een javascript gaming-engine zodat je de auto ook echt ziet rijden en je ziet wat er mis gaat als je bijvoorbeeld te hard rijdt en aangehouden wordt door de "cops".

De game is ontwikkeld als afstudeer-stage door 1 van onze developers. Een mooi voorbeeld van de variatie in projecten waaraan we binnen we::code werken.

Als je wel houdt van een uitdaging, nodigen we je van harte uit om onze game te proberen en daarna natuurlijk ook even te solliciteren omdat je het leuk vindt om zelf ook aan dit soort projecten te werken!

wecode the game

 

TAGS