we::blog

A day @ we::code


Door Teun, Bram, Sohel en Aileen (stagiairs)

we::plan
De volgende morgen om kwart over 9 is iedereen weer op het kantoor aangekomen en beginnen we met een nieuwe sprint. Om 09:30 gaan we met ons Scrum-Team zitten om de nieuwe opdracht te bespreken. Welke items worden tijdens deze sprint opgepakt en wat kan er opgeleverd worden over twee weken. Bovendien is het tijdens de Sprint Planning van belang dat er door het team wordt bepaald hoe het werk kan worden opgesplitst in verschillende tickets. Als we dit samen bepaald hebben gaan we aan de slag. Ieder is verantwoordelijk voor zijn eigen ticket en je kunt wel tot op zekere hoogte zelf bepalen met welk ticket je aan de slag wilt gaan. Na de lunch begint de stand-up, welke vanaf dit punt 2x per dag wordt gehouden. 1x aan het begin van de dag en 1x na de pauze. Ook hierna gaat iedereen weer bezig met z’n tickets. Vooral de afwisseling in het soort projecten dat we doen is erg fijn. De ene sprint zijn we bezig met vooral backend, terwijl we op een ander moment weer bezig zijn met de nieuwste front-end frameworks. We zijn veel bezig geweest met: React, Koa, Node.js, Bootstrap, PHP, JavaScript en Vue.js.

we::sport
Op dinsdag en donderdag kleden we ons om kwart voor 5 al om omdat we samen sporten! Rond 5 uur lopen degene die willen sporten naar de crossfit toe, waar we worden afgemat door een personal trainer. Op dat moment denk je dat is erg leuk! De volgende ochtend is het door de spierpijn vaak wat minder. Toch wel erg fijn voor de teamsfeer om dit samen te doen en het scheelt je natuurlijk ook een eigen abonnement bij de sportschool;).

#Gekkecollega’s met humor, maar die je met alles willen helpen waar nodig. Toch kregen wij ook veel vrijheid en kijkt er niet de hele tijd iemand op je vingers.
#Flexibiliteit, als je wat later bent of als je even tijd voor school nodig hebt dan kun je dit gewoon overleggen en die tijd pakken. Je krijgt genoeg ruimte om ook je schoolopdracht goed af te ronden.
#Supergaaf kantoor waar we met alle collega’s in een grote open ruimte zitten waardoor je veel contact hebt met elkaar en goed met elkaar kunt dollen.
#Fitboys het afgelopen jaar zijn we door het samen crossfitten lekker fit geworden. Doordat we hier fanatiek mee bezig waren, kwamen de saucijzenbroodjes die regelmatig getrakteerd worden wat minder hard aan;)
#Gamen naast hard werken ook jezelf uitleven op de PlayStation en wedstrijdjes Rocket Leaque spelen
#Happyhour elke vrijdagmiddag is het tijd voor gratis bier
#Weekendweg elk jaar gaan we met het hele team een weekendje weg.

Klik op Day 1 voor de vorige dag.