we::blog

A day @ we::code


Door Teun, Bram, Sohel en Aileen (stagiairs)

we::start
Op maandagmorgen begint de werkweek. Rond 09:00 uur worden we verwacht bij we::code op het kantoor in het Hazemeijer Gebouw. Hier kijken we uit over het centrum van Hengelo. Rond 09:15 uur is iedereen wel binnenkomen lopen en heel enthousiast verwelkomd door een van onze kantoorhonden. Dit gaf ons vanaf het begin van onze stage een thuisgevoel.

we::standup
Als we het weekend besproken hebben, begint onze daily stand-up welke door onze Scrum-Master wordt geleid. In deze stand-up bespreken we de voortgang van de sprint, wat er die dag gedaan gaat worden en of hier mogelijk ook belemmeringen zijn die weggenomen kunnen worden. Als stagiair bij we::code word je door je collega’s beschouwd als een volwaardig collega, dit merk je ook tijdens de stand-up. Je wordt gewoon gevraagd naar hoe jij het aan zou pakken en je doet waar je kunt ook aanbevelingen aan andere collega’s. Of dit gek is omdat andere collega’s meer ervaring hebben? Wij vonden in het begin van wel, maar zij niet! Bij we::code is iedereen gelijk! In het Scrum proces ben je verantwoordelijk voor je eigen ticket, maar we kunnen altijd om hulp vragen wanneer we er even niet uitkomen. Na afloop van deze stand-up, worden voor het eindproduct de laatste puntjes op de i gezet.

we::lunch
Om kwart voor 12, beginnen we met het opdekken van de lunchtafel, voor iedereen een verse lunch en genoeg “beeeeekan” (bacon;)). De lunch wordt geregeld door we::code en hoeven we dus niet zelf mee te nemen. Tijdens de lunch wordt de file bij het tostiapparaat steeds langer, iedereen bouwt hier namelijk zijn/haar eigen tosti waarbij de vreemdste creaties voorbij komen. Na het eten is er nog genoeg tijd om even voor jezelf wat te doen, de ene keer spelen we een potje Rocket Leaque op de PlayStation en de andere keer wandelen we een rondje. Daarna weer aan het werk, want om 14:00 uur begint de Sprint Review.

we::review
Tijdens deze sprint review gaan we het product aan de klant opleveren. Hierbij zijn het Scrum-Team en de klant aanwezig. Aan de klant wordt duidelijk gemaakt wat er gedaan is en hoe we dit gedaan hebben. Het is eigenlijk een stukje evaluatie over het neergezette product. Hier heeft de klant dan de mogelijkheid om feedback op te geven. We leren hier veel van het gehele proces. Je denkt mee over de oplossing voor de klant, je werkt mee aan het product en je bent ook nog betrokken bij de evaluatie. Na afloop van deze sprint review, vindt er met het Scrum team een retrospective plaats. Dit is de laatste meeting van een sprint, waarin we als team terugkijken op de afgelopen periode en hoe we als team ‘nog’ beter kunnen worden.

we::enjoy
In de sprint hebben we dus 2 weken de tijd gehad om een goed product op te leveren en als dat dan lukt geeft dat een fijn gevoel. Om dit te vieren sluiten we de dag af met een fanatiek potje Rocket Leaque. Om half 6 is de werkdag voorbij. Nog een paar minuutjes lopen naar de trein, op naar huis en lekker eten (of een broodje döner op het station;))!

Klik op Day 2 voor meer.