Overslaan en naar de inhoud gaan

Spelen met Lego kan ook bij we::code

scrum lego

We zijn inmiddels al weer 2 jaar fanatiek bezig met de implementatie van de scrum-methodiek binnen we::code en we vonden het tijd om weer even te focussen op onze project-aanpak. Bij we::code zijn we voortdurend bezig met verbeteren van kwaliteit. Niet alleen door nieuwe technieken toe te passen in de software die we maken, maar ook door regelmatig verbeterpunten te zoeken in onze project-aanpak. 

Omdat het deze keer tijd was voor de wat meer "softe" kant van ons werk, hebben we een dag vrijgemaakt om met het hele team te focussen op hoe we onze project-methodiek (scrum) konden verbeteren. 

Lego for scrum

Het eerste deel van de dag hebben we uitgetrokken voor een presentatie van een paar uur om alle scrum-termen en begrippen weer even de revue te laten passeren. Daarna hebben we de "lego for scrum" game gespeeld. Deze game is bedoeld om mensen kennis te laten maken met scrum, maar is ook heel goed in te zetten om spelenderwijs weer even op te frissen.

Met de game volg je in zeer korte tijd alle stappen van een normaal project en bouw je uiteindelijk met lego (en alle andere middelen die je maar kunt vinden) een product. Uiteraard viel de eerste versie van het product wat tegen, maar dat had ook alles te maken met onze fictieve klant die niet altijd even duidelijk was in zijn wensen en die door de tijdsdruk ook "vergat" om al zijn wensen te benoemen. In ons geval was het eindproduct een maquette van een stad op een nog niet ontdekte planeet.

Het is een zeer hectische game, maar ook een paar uur vol leermomenten en eye-openers en vooral ook veel lol!

Heb je interesse om ook eens (onder onze begeleiding) een scrum-game met ons te spelen, of wil je gewoon meer weten over hoe wij onze projecten aanpakken? Neem dan even contact met ons op!

TAGS