Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijnbuur update

mijnbuur

Vandaag hebben we weer een nieuwe versie van mijnbuur in de stores geplaatst. Mijnbuur is de app waarmee je gemakkelijk met je buren in contact kunt treden om samen problemen op te lossen, het volgende buurtfeest te organiseren of gewoon even te kletsen met je buurvrouw of -man.

mijnbuur-iphoneSimpele registratie

De belangrijkste nieuwe functie in deze versie is de vereenvoudiging van de registratie-procedure. We merkten dat nieuwe gebruikers in de vorige versie de registratie-flow te lang vonden en we hebben de registratie daarom teruggebracht tot 2 stappen. Vervolgens ben je direct ingelogd en kan je de app gebruiken. Pas na een paar dagen gebruik vraagt de app om je profiel verder aan te vullen.

Snel in gesprek met je buren

Een tweede belangrijke nieuwe feature is de mogelijkheid om snel een gesprek te starten zonder dat daar direct een onderwerp bij hoort. We hadden natuurlijk al de functie om een alarmbericht te sturen of om je ergernis te delen met je buren, maar simpelweg een gesprek starten was niet mogelijk. Nu wel!

Automatisch vertalen

Een andere interessante nieuwe functie is het automatisch vertalen van berichten. Als jouw buren een andere taal spreken dan jij, is het wel zo handig dat de app dat herkent en jou gelijk de vertaling kan aanbieden. Dat praat een stuk makkelijker! Op dit moment ondersteunen we Engels en Nederlands, maar we zullen snel uitbreiden naar andere talen!

API in Symfony

Bij het mijnbuur-project is we::code verantwoordelijk voor de server achter de app en de zogenaamde API die het mogelijk maakt om de app te gebruiken. Voor het bouwen van de API is gebruik gemaakt van het symfony-framework. Dit resulteert in een zeer snelle API met een gemiddelde respons-tijd van 61ms (voor de nerds onder ons).

Meer informatie

Als je meer informatie wilt kan je altijd de app even download in de app-store of de play-store, of kom een keer langs voor een kop koffie, dan laten we je de app zien en delen we onze toekomstplannen met deze app! Of bekijk even onderstaande video voor meer uitleg over de app.

TAGS