Overslaan en naar de inhoud gaan

Maatkussens.nl wint shopping award 2017

nofruit screenshot

Gefeliciteerd Nofruit! Maatskussens.nl is een e-commerce platform dat we al weer een aantal jaren geleden voor Nofruit hebben gemaakt. Omdat de webshop recent de shopping awards 2017 heeft gewonnen willen we dit project toch weer even onder de aandacht brengen. Ook omdat de lente weer is begonnen en je misschien nog wat kussens voor je lounge-set nodig hebt!

Unieke 3D-configurator

Maatkussens.nl biedt je als bezoeker de mogelijkheid om je eigen kussens te maken door middel van een 3d-editor. Je ziet het kussen dat je aan het maken bent gelijk in een 3d-weergave en je kunt het kussen van alle kanten bekijken. Je ziet de vorm, kleur en afwerking direct voordat je het kussen bestelt. Omdat alle kussen die worden besteld op maat gemaakt worden, is het van belang dat gebruikers zo goed mogelijk zien hoe hun product er uit ziet. Het zou zonde zijn als er kussens worden gemaakt die toch niet de juiste vorm of kleur hebben.

Order-afhandeling

Zodra een bezoeker de kussens bestelt en betaalt, wordt een order aangemaakt in de backoffice en krijgen ze op kantoor bij Nofruit (het bedrijf achter maatkussens.nl) een seintje. Via het backoffice-systeem kan de order gecontroleerd worden en indien alles in orde is, wordt de order doorgezet naar de productie-afdeling. Bij de productie-afdeling maken ze gebruik van hetzelfde systeem om de productie-orders uit te printen en zodra een kussen is afgerond wordt de pakbon ingescand en wordt het kussen aangemeld bij de pakket-leverancier. Vervolgens worden de kussens opgehaald bij de productie-afdeling en afgeleverd bij de klanten. 

Backoffice/orderafhandeling

Het volledige bestel- en productieproces wordt afgehandeld vanuit het backoffice-systeem dat wij voor Nofruit hebben gebouwd. Het systeem bevat daarom een fors aantal koppelingen met andere office-systemen die in gebruik zijn bij Nofruit. Denk daarbij aan:

  • koppeling met de API van de payment service provider (voor betalingen van de orders)
  • koppeling met de API van het boekhoud-pakket
  • koppeling met de API van de pakket-leverancier
  • koppeling met de API van externe mailing-systemen/support-desk
  • koppeling met de API van trustpilot

Naast de koppelingen biedt de backoffice ook de volgende features:

  • CMS-systeem voor beheer van de inhoud van de website
  • Product-configurator waarmee Nofruit zelf de 3d-configurator in de website kan inrichten en zelfs andere producten (zoals tafels op maat) kan aanbieden
  • Volledige orderafhandeling van het moment van bestellen tot het moment van uitleveren

De hele website is gemaakt in Symfony waarbij we gebruik hebben gemaakt van Sylius. Sylius is een e-commerce platform ontwikkeld in symfony.

TAGS